• Ambachtelijke vloeren
  • Gelegd door een professionele parketteur

Parketvloer schuren

 


Als u op zoek bent naar een prachtige ambachtelijke houten parketvloer of als uw huidige vloer een schuurbeurt nodig heeft, dan kan ik u aanraden om contact op te nemen met Booij Parket. Ze zijn gevestigd in Elst, Gelderland en bedienen klanten in heel Nederland. Op de website van Booij Parket, genaamd “Wonen met lef”, vindt u meer informatie over hun ambachtelijke vloeren en de mogelijkheid om uw vloer te laten schuren. Neem gerust contact met hen op voor professioneel advies en om uw wensen met betrekking tot houten vloeren en ambachtelijk vakmanschap te bespreken.

 

Parketvloer schuren: waarom?

Uw parketvloer schuren? Waarom zou u dat laten doen? Elke parketvloer is onderhevig aan slijtage. Door normaal gebruik van uw vloer kunnen er kale plekken op het hout ontstaan. Dit kan voorkomen op plaatsen waar veel over de vloer wordt gelopen, of waar bijvoorbeeld stoelpoten veelvuldig over de afwerklaag van de vloer schuiven. Door slijtage ontstaan niet alleen kale plekken, maar krijgt vuil ook beter de kans om door de afwerklaag heen het hout binnen te dringen, wat lelijke vlekken tot gevolg heeft.

Parketvloeren kunnen echter ook beschadigingen oplopen. De vloer kan bekrast raken, bijvoorbeeld als u huisdieren hebt die met hun nagels over de vloer schrapen. Ook vallende objecten of hoge hakken beschadigen een parketvloer. Schuren en opnieuw afwerken van de vloer is dan de beste oplossing.

Ook tijdens renovatie na bijvoorbeeld waterschade moet uw parketvloer opnieuw worden geschuurd en in de olie of lak worden gezet, voor een naadloze overgang tussen de oude vloer en de nieuwe planken.

 


Parketvloer schuren: hoe?

Wanneer uw parketvloer wordt geschuurd, wordt deze ontdaan van de beschermlaag die erop zat. Dat is meestal olie of lak. De vloer wordt kaalgeschuurd, tot deze als het ware ‘als nieuw’ is. Bij het schuren verdwijnen eveneens oneffenheden, zoals krassen. Na een aantal schuurbeurten met verschillende soorten schuurpapier is de vloer kaal en gepolijst. Daarna kan deze opnieuw in de olie worden gezet of worden afgelakt. Zo komt de oude vloer weer op kleur en is deze weer voor jaren beschermd. Een afgeleefde vloer is dan weer helemaal in de oude staat hersteld.

 

Parketvloer schuren door Booij Parket

Veel mensen denken dat een parketvloer schuren een eenvoudig klusje is, dat ze wel even in een weekendje zelf kunnen doen. Ze onderschatten wat er allemaal bij het schuren van parket komt kijken, en hoeveel deskundigheid hiervoor nodig is. U hebt er niet alleen degelijke apparatuur voor nodig, u moet ook weten hoe u deze apparatuur moet instellen en u moet een vaste hand hebben. Een kostbare investering als een parketvloer kunt u beter overlaten aan een professional. Daarom schakelt u Booij Parket in. Lees hier meer over de diensten van Booij Parket.

Contact

Booij Parket denkt graag met u mee over een passende oplossing
voor uw huidige of nieuwe vloer. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte op maat.

Contact