Skip to main content

Wanneer u een vloer kiest voor uw huisdier, zijn er enkele belangrijke factoren waar u op moet letten. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

  1. Duurzaamheid: Huisdieren kunnen actief zijn en hun nagels kunnen krassen veroorzaken op de vloer. Kies daarom voor een vloer die bestand is tegen slijtage en krassen, zoals hout met een sterke afwerking, laminaat met een slijtvaste toplaag of PVC met een beschermende coating.
  2. Onderhoudsgemak: Huisdieren kunnen ongelukjes hebben of morsen, daarom is het belangrijk om een vloer te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is. Vermijd vloeren die gevoelig zijn voor vlekken of moeilijk schoon te houden zijn. Tegels, laminaat en PVC zijn vaak gemakkelijker schoon te maken dan tapijt.
  3. Vochtbestendigheid: Huisdieren kunnen wel eens water morsen of kwijlen, vooral na het drinken. Kies daarom voor een vloer die bestand is tegen vocht, zoals tegels, laminaat met een waterbestendige kern of waterbestendig PVC.
  4. Antislip: Huisdieren kunnen soms uitglijden op gladde vloeren, wat tot blessures kan leiden. Kies daarom voor een vloer met een goede grip, zoals tegels met een antislipafwerking of PVC met een reliëfpatroon.
  5. Geluidsabsorptie: Huisdieren kunnen soms lawaai maken, vooral als ze rennen of spelen. Overweeg een vloer die geluid absorbeert, zoals tapijt of een vloer met een dempende ondervloer.
  6. Allergenen: Als u of een gezinslid allergisch is voor huisdieren, is het belangrijk om een vloer te kiezen die niet veel allergenen vasthoudt, zoals tapijt. Harde vloeren zoals tegels, laminaat of PVC kunnen een betere optie zijn, omdat ze gemakkelijker schoon te maken zijn en minder allergenen vasthouden.

Bij Booij Parket Wonen met Lef begrijpen we het belang van een huisdiervriendelijke vloer. Onze deskundige medewerkers kunnen u adviseren en helpen bij het kiezen van de juiste vloer die aan de behoeften van uw huisdier en uw gezin voldoet. Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom om meer te weten te komen over onze huisdiervriendelijke vloeropties

Reviews

Wat mensen over ons zeggen

 
Contact

Kom in contact met Booij Parket